Trainingsbureau Signaal

Over ons

Ik ben Anne-Beth Broeders en Signaal is mijn trainingsbureau. In de afgelopen 30 jaar was ik directiesecretaresse, projectondersteuner, programmasecretaris, personal assistant - of hoe je het maar wilt noemen.

Als dienstverlenende ondersteuner heb ik enorm veel kennis en ervaring opgedaan over mijn vak. En dat wil ik graag overbrengen op andere ondersteuners. Dat doe ik met kleinschalige en compacte trainingen, waar je dingen leert die je meteen de volgende dag in de praktijk kunt toepassen.

Anne-Beth

Anne-Beth

Voor uiteenlopende programma’s en organisaties werk ik al 30 jaar als secretaris en kwartiermaker. Je kunt mij echt niks wijsmaken. Mijn manier is: recht door zee, no-nonsense en met een flinke dosis humor. Wat ik vaak hoor van mensen met wie ik heb samengewerkt: "Als Anne-Beth ergens binnenkomt, dan komt er ook echt iemand binnen. Ze heeft een enorme bak aan ervaring, en dat straalt ze uit. Wanneer Anne-Beth voor je aan de slag gaat, dan weet je dat het goed komt." Als trainer heb ik precies dezelfde gedrevenheid. Ik zet mijn ervaring graag in om van jou een betere ondersteuner te maken!

Co-trainers

Samen met een aantal ervaren en gespecialiseerde co-trainers uit mijn netwerk zorg ik ervoor dat we jou als ondersteuner verder helpen in je vak.

Over jou

Wij geven onze trainingen speciaal voor jou. Jij bent een ondersteuner, een dienstverlener pur sang. Vroeger was er één naam voor dat beroep: secretaresse. Tegenwoordig worden er heel veel termen voor gebruikt: managementondersteuner, projectondersteuner, projectsecretaris, directiesecretaresse, PMO, bestuurssecretaresse, personal assistant – verzin het maar.

Kern van ons beroep is dat wij ervoor zorgen dat iemand anders zijn werk goed kan doen. Wat dat concreet betekent, verschilt van persoon tot persoon. Soms is het best moeilijk om aan de verwachtingen van iemand anders te voldoen, omdat die niet altijd uitgesproken worden. Als ondersteuner vaar je dus vaak op je intuïtie. En waardering is soms ver te zoeken. Je moet er zelf voor zorgen dat je zichtbaar bent, en dat je werk gezien wordt.

Met al dit soort dingen oefenen we in onze trainingen. In een veilige omgeving, waarin iedereen gelijk is. Want in onze trainingen zitten alleen maar ondersteuners. Allemaal mensen van dezelfde bloedgroep. Dat maakt onze trainingen tot een veilige omgeving om nieuwe vaardigheden en nieuw gedrag te oefenen.

Waarom kiezen voor Trainingsbureau Signaal?

 • Praktijkgerichte trainingen
 • Kleine groepen
 • Persoonlijke aandacht
 • Ervaringsdeskundige trainers

Voor wie?

Onze trainingen zijn geknipt voor iedereen met een rol als professioneel ondersteuner:

 • Managementassistent
 • Personal assistant
 • PMO’er
 • (Directie)secretaresse
 • Managementondersteuner
 • Projectondersteuner
 • Programmasecretaris