Training

Notuleren met effect én met gemak

  • Leer hoe je écht goede verslagen maakt
  • Organiseer je omgeving voor een topresultaat
  • Inzicht in het doel van verslagleggen
  • Maak notuleren leuker en makkelijker
  • Ondersteun je (project)manager nog beter
Nu inschrijven Meer informatie
Notuleren met effect én met gemak
Datum
Nog onbekend
Locatie
(nog) niet bekend
Kosten
€ 395,-
exclusief btw

Over onze training Notuleren met effect en met gemak

Notuleren, dat klinkt ouderwets. En lang niet alle ondersteuners en (directie)secretaresses worden er vrolijk van als ze weer een vergaderverslag moeten maken. Waarom is een verslag zo belangrijk? Tijdens onze training Notuleren krijg je meer inzicht in het doel van verslagleggen. Je krijgt tips over hoe je het jezelf makkelijker kunt maken. En we gaan oefenen in het goed organiseren van jouw omgeving. Na deze training weet je hoe je een topverslag kunt afleveren! Onze ervaring is dat notuleren écht leuker wordt als je het ‘waarom’ en het ‘hoe’ beter begrijpt.

Tijdens de training doe je tips, handvatten en inzichten op waarmee je beslagen ten ijs komt en waardoor je je sterker voelt in jouw rol als ondersteuner. We sluiten af met een aantal checklists die je morgen al kunt gebruiken als je een vergadering met de voorzitter gaat voorbereiden.

Resultaat

  • Je weet wat er van je verwacht wordt als notulist.
  • Je weet welke verslagvorm het beste past bij welk soort vergadering.  
  • Je weet hoe je een vergadering moet voorbereiden.
  • Je weet wat je met de voorzitter moet bespreken om een goed verslag te kunnen maken.
  • Je kunt het zo organiseren dat jouw verslag nog dezelfde dag voor aanvulling naar de voorzitter gaat.

De training bestaat uit één lesmodule van 4 uur. We beginnen met het onder de loep nemen van de rol van notulist: wat wordt er nu precies van je verwacht? Hoe organiseer je je eigen taken? Hoe manage je de verwachtingen over het eindproduct, het verslag? Daarna gaan we dieper in op soorten bijeenkomsten verschillende verslagvormen. Natuurlijk gaan we vooral oefenen! Niet alleen met het notuleren zelf, maar ook hoe je een voorbereidend gesprek met de voorzitter voert.

Over je trainer

Deze training wordt gegeven door onze vaste trainer Anne-Beth Broeders. Zij is gepokt en gemazeld in het vak van projectondersteuner. Zij deelt haar ruim 30-jarige ervaring graag met jou in deze praktijkgerichte en compacte training.

Anne-Beth Broeders

Anne-Beth Broeders

Trainer

Ervaringen

Hieronder kun je ervaringen lezen van eerdere deelnemers.

“Anne-Beth weet veel en heeft veel meegemaakt als professionele ondersteuner. Dat is zó waardevol om van te leren. Met haar lesgevende kwaliteit en schat aan ervaring mag je in je handjes knijpen als je een training bij haar kunt volgen!”

Karen Honing

Roostermaker, Mavo Muurhuizen

“Als je een inspirerende training wilt volgen, dan moet je bij Anne-Beth zijn. Zij heeft als ondersteuner bijna elke situatie al eens meegemaakt. Je kunt dus veel van haar leren. Daarnaast is ze hartverwarmend enthousiast. Ze maakt echt de sfeer in een groep. In haar buurt durven mensen open te zijn. Dat is de ideale omgeving om te leren.”

Herman Winkels

Herman Winkels

Senior Adviseur, BIMW

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de kosten van een training?

Voor een training met open inschrijving betaal je € 395,- exclusief btw, per persoon per training. Trainingen die online worden gegeven kosten € 295,-. Bij incompany trainingen bespreken we graag met je hoeveel korting je krijgt: dat hangt onder meer af van het aantal deelnemers en jullie andere wensen en voorkeuren.

2. Zijn de trainingen op een specifieke branche gericht?

3. Wat is het minimale aantal deelnemers in een training?

4. Wat is het maximale aantal deelnemers in een training?

5. Zit ik er na mijn inschrijving aan vast?

Bekijk meer veelgestelde vragen

Meedoen met training

Inschrijven

Wat leuk dat je voor onze training kiest! Vul hieronder je gegevens in om je plek te reserveren. Je inschrijving is definitief zodra je onze bevestigingse-mail hebt ontvangen.

Fijn als je ook je telefoonnummer invult. Dat gebruiken we alleen om last-minute wijzigingen aan je door te geven (bijvoorbeeld als de trainer ziek is of de locatie verandert).