Training

Projectmatig werken voor ondersteuners

 • Kom beslagen ten ijs bij een nieuw project
 • (Her)ken de uitdagingen die eigen zijn aan projectmatig werken
 • Vergroot jouw meerwaarde binnen elk project
 • Creëer een krachtige ondersteunende rol voor jezelf
 • Ondersteun je projectmanager nog beter
Nu inschrijven Meer informatie
Projectmatig werken voor ondersteuners
Datum
Nog onbekend
Locatie
(nog) niet bekend
Kosten
€ 395,-
exclusief btw

Over onze training Projectmatig werken voor ondersteuners

Als ondersteuner ben je misschien gewend om een afdeling of manager te ondersteunen. Is het ondersteunen van een project dan zo anders? Ja! Projecten kennen hun eigen doelen, uitdagingen en spanningsvelden. Als je je daarvan bewust bent, dan wordt jouw taak als ondersteuner een stuk duidelijker én eenvoudiger. Deze training geeft je handvatten om een krachtige rol voor jezelf te definiëren en jouw meerwaarde binnen een project fors te vergroten.

De basis voor de theorie van deze training is afkomstig van Twynstra Gudde (intellectueel eigendom); de vertaling naar toepassing voor ondersteuners is ontwikkeld door Trainingsbureau Signaal.

Resultaat

 • Je bent bekend met de theorie over projectmatig werken en kunt die toepassen
 • Je doorziet de opgaven en verhoudingen binnen een project 
 • Je bent je bewust van de spanningsvelden in en rond projecten
 • Je hebt handvatten om je eigen rol binnen een project te herkennen en in te richten
 • Je bent in staat om een krachtige positie te verwerven binnen het projectteam

Opbouw van de training

De training bestaat uit één lesmodule van 4 uur. We beginnen met theorie, zoals: Waarom kiest een organisatie voor het werken in projectvorm? Welke rollen zijn er, en hoe zijn die verdeeld? Daarna zoomen we in op de rol van een ondersteuner binnen een project. Welke vaardigheden en taken horen daarbij? Ook de praktijk komt aan bod. Afhankelijk van de behoeften van de deelnemers in de groep oefenen we bijvoorbeeld met:

 • Professioneel 'ja' of 'nee' zeggen tegen klussen
 • Op een proactieve manier werk naar je toe trekken
 • Het afbakenen van verantwoordelijkheden

Over je trainer

Deze training wordt gegeven door onze vaste trainer Anne-Beth Broeders. Zij is gepokt en gemazeld in het vak van projectondersteuner. Zij deelt haar ruim 30-jarige ervaring graag met jou in deze praktijkgerichte en compacte training.

Anne-Beth Broeders

Anne-Beth Broeders

Trainer

Ervaringen

Hieronder kun je ervaringen lezen van eerdere deelnemers.

“Anne-Beth weet veel en heeft veel meegemaakt als professionele ondersteuner. Dat is zó waardevol om van te leren. Met haar lesgevende kwaliteit en schat aan ervaring mag je in je handjes knijpen als je een training bij haar kunt volgen!”

Karen Honing

Roostermaker, Mavo Muurhuizen

“Als je een inspirerende training wilt volgen, dan moet je bij Anne-Beth zijn. Zij heeft als ondersteuner bijna elke situatie al eens meegemaakt. Je kunt dus veel van haar leren. Daarnaast is ze hartverwarmend enthousiast. Ze maakt echt de sfeer in een groep. In haar buurt durven mensen open te zijn. Dat is de ideale omgeving om te leren.”

Herman Winkels

Herman Winkels

Senior Adviseur, BIMW

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de kosten van een training?

Voor een training met open inschrijving betaal je € 395,- exclusief btw, per persoon per training. Trainingen die online worden gegeven kosten € 295,-. Bij incompany trainingen bespreken we graag met je hoeveel korting je krijgt: dat hangt onder meer af van het aantal deelnemers en jullie andere wensen en voorkeuren.

2. Zijn de trainingen op een specifieke branche gericht?

3. Wat is het minimale aantal deelnemers in een training?

4. Wat is het maximale aantal deelnemers in een training?

5. Zit ik er na mijn inschrijving aan vast?

Bekijk meer veelgestelde vragen

Meedoen met training

Inschrijven

Wat leuk dat je voor onze training kiest! Vul hieronder je gegevens in om je plek te reserveren. Je inschrijving is definitief zodra je onze bevestigingse-mail hebt ontvangen.

Fijn als je ook je telefoonnummer invult. Dat gebruiken we alleen om last-minute wijzigingen aan je door te geven (bijvoorbeeld als de trainer ziek is of de locatie verandert).