14 oktober 2020

Overtuig je manager

Overtuig je manager

Heb je een training gevonden waarmee jij je vakkennis wilt vergroten? Met deze tips overtuig je je manager ervan dat dat echt een goed idee is.

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Kruip in de huid van je manager. Vraag je af: wat moet hij (of zij) horen of zien, zodat hij aan het eind van jullie gesprek enthousiast JA zegt tegen jouw training?

Zet alle informatie over de training van jouw keuze op een rijtje: programma, data, locatie, kosten. Neem ook de optie ‘in-company’ mee! Als je de training met meerdere collega's tegelijk volgt, dan wordt de kennis binnen jullie organisatie groter én profiteert je manager van een aantrekkelijke korting. Stel de informatie overzichtelijk en handzaam op, zodat je het bij je manager kunt achterlaten als dat nodig is.

2. Wat heeft jouw manager eraan?

Hoe is jouw manager gebaat bij deze training? Wat zijn de voordelen voor hem of haar? Zet die voordelen zo concreet mogelijk op een rijtje. Check hiervoor ook de website van het trainingsbureau. In elk geval noem je:

  • Kwaliteitsverbetering: je wordt beter in je werk en kunt je manager (of het project) dus beter ondersteunen. Ook daar heeft je manager baat bij.
  • Tijdsbesparing: je leert om efficiënter te werken, dus je houdt tijd over voor meer of andere taken.
  • Plezier in je werk: leren motiveert! Als jij meer plezier in je werk hebt, merkt je manager dat ook.

3. Motiveer vanuit jouw rol als professional

Ondersteuner zijn is een vak! Als professional ben je continu op zoek naar ontwikkeling en verbetering. Dat doe je op twee manieren:

  • Intern: door te leren van evaluaties en feedback
  • Extern: door trainingen en opleidingen te volgen

Leg uit aan je manager dat je je eigen professionele ontwikkeling serieus neemt. Vraag ook welke aspecten je manager graag zou willen dat jij ontwikkelt.

4. Timing en tijd

Regel een gesprek met je manager. Minstens een half uur, nog liever een uur. Plan dat gesprek op een rustig moment voor je manager, zodat de kans groot is dat hij (of zij) echt naar je luistert. Niet doen: tussen twee afspraken door je hoofd om de hoek van zijn kantoor steken en vragen om een opleiding, ‘want hij heeft het al zo druk’. Nee, plan jezelf in. Claim die tijd in de agenda.

5. Voer het gesprek op basis van gelijkwaardigheid

Het feit dat je om iets vraagt, maakt jou niet minder waard. Niet smeken dus, maar gewoon vragen. Gebruik je lijstje met informatie en argumenten.

Merk je weerstand? Geef dan niet op, maar vraag door. Wat zit er achter die weerstand? Gaat het om geld? Tijd? Of iets heel anders? Vraag je manager ook gerust naar een tegenvoorstel.

  • ‘Niet nu, wanneer dan wel?’
  • ‘Niet deze training, welke dan wel?’

Blijf rustig en zakelijk. Als jij laat zien dat je jezelf en je professionele ontwikkeling serieus neemt, dan is de kans groot dat je manager dat ook doet.

Meer artikelen en downloads

Artikel

De Ultieme Ondersteuners Checklist

14 oktober 2020

Artikel

Onderhandelen als ondersteuner

14 oktober 2020

Alle artikelen